1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi de beenham met de chilipoeder. Leg de beenham in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 50 min gaar.
2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer. Snipper de ui. Kook de sperziebonen in 4 min. halfgaar, giet af en laat uitlekken. Schil de mango en snijd in stukjes. Leg de laatste 10 min. van de oventijd, de mangostukjes naast de beenham.
3 Verhit de olie in de wok en bak de ui 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Haal de beenham uit de schaal. Roer de beenhamsaus uit het zakje door het braadvocht en de mango. Snijd de beenham in plakken. Serveer met rijst en sperziebonen.
Amerikaanse beenham met mango is een recept van Albert Heijn