1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika's in grove stukken. Snijd de ui fijn en de olijven in stukjes. Snijd de tomaten in 8 parten. Schep de paprika's en de tomaten in een ovenschaal om met de ui, olijven en de helft van de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.
2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de kabeljauwhaasjes met de rest van de olie en bestrooi ze met (versgemalen) peper en zout. Verhit de grillpan en gril de vis op middelhoog vuur in 2-3 min. per kant gaar.
3 Giet de pasta af en verdeel 'm over de borden. Schep de geroosterde groenten op de pasta. Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de geroosterde groenten. Leg de gegrilde vis ernaast en serveer direct.