Wienerschnitzel

4
20 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal met een keukenmachine het brood tot fijn kruim. Leg elke schnitzel tussen twee velletjes plasticfolie en rol ze zo plat mogelijk uit met een deegroller of een lege fles. Bestrooi de schnitzels met zout en (versgemalen) peper. Doe de losgeklopte eieren in een diep bord en het broodkruim in een ander bord. Wentel elke schnitzel door de losgeklopte eieren en daarna door het broodkruim. Verhit in een koekenpan de olie en de boter en bak hierin op hoog vuur stuk voor stuk de schnitzels in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd de gebakken schnitzels warm onder aluminiumfolie tot ze allemaal zijn gebakken. Serveer de schnitzels met een kwart citroen, vier cherrytomaatjes en paar blaadjes rucola. Lekker met warme aardappelsalade (zie recept elders op de site) en groene salade.

Wienerschnitzel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwwarme salade met kalfsschnitzelreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Stap-voor-stap wienerschnitzel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wienerschnitzel
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwwarme salade met kalfsschnitzelreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Stap-voor-stap wienerschnitzel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wienerschnitzel
Hoofdgerecht
Bekijk recept