Karbonade met uien-tomatenjus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de uienringen in 4-5 min. lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe. Pers de knoflook erboven uit en ris de tijm boven de pan van de takjes. Houd 3 takjes tijm achter. Breng het geheel aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Stoof het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in 15-20 min. gaar; keer het vlees halverwege. Kook de aardappels in een bodempje water met zout, met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar. Giet de aardappels af en verdeel ze over vier borden. Schep de karbonades in uien-tomatenjus erbij, leg de takjes tijm erop en serveer direct. Ook lekker met sperziebonen!

Karbonade met uien-tomatenjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zomerstamppot met slavinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met tomatenjus en Pommes Gourmandine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaartjes met uien-tomatenjus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met olijven en tomatenjus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept