1 De aardappels wassen. In pan laagje koud water, 1 tl zout en aardappels (met schil) aan de kook brengen en 15-20 minuten koken. Afgieten. Asperges dun schillen. Onderkant eventueel verwijderen en asperges schuin in dunne plakjes snijden. Prei schoonmaken, in ringen snijden. Peterselie schoonmaken, fijnhakken. Koekenpan verhitten en filetlapjes 2 min. aan elke kant bruinbakken. In wok olie verhitten en hierin asperges, prei en kerriepoeder 8 min. roerbakken. Mosterd, 1/2 dl warm water toevoegen en even opschudden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Helft peterselie erdoor scheppen. Aardappels op vier borden leggen, opensnijden en met (grof) zout en rest peterselie bestrooien. Groenten over borden verdelen en vlees erbij leggen.
Gewokte asperges en prei met varkensfilet is een recept van Albert Heijn