1 Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het kookvocht staan.
2 Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze onder koud stromend water afkoelen. Snijd de eieren in stukken en wrijf ze boven een bord met de bolle kant van een lepel door een zeef.
3 Smelt de boter in een steelpan. Pers de citroen uit boven de gesmolten boter en breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout.
4 Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze met de kopjes naar één kant op een schaal. Snijd de peterselie fijn. Schenk een beetje botersaus over de asperges en bestrooi met de eikruim en peterselie. Breng op smaak met nootmuskaat, (versgemalen) peper en zout.
5 Rangschik de plakjes kipfilet naast de asperges. Geef de rest van de botersaus er apart bij en serveer direct.
Asperges met ei en botersaus is een recept van Albert Heijn