Zoete puree met gegrilde ribeye en chimichurri

6
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de maïs met een scherp mes van de kolven (of gebruik de maïs uit blik) en doe de maïskorrels met de zoete aardappels en een mespunt zout in een pan met een flinke bodem water. Breng met de deksel op de pan aan de kook, kook de aardappels en de maïs in 15-20 minuten gaar. Schep de pepers om met de peterselie, oregano, azijn en olie, breng de chimichurri op smaak met zout (en eventueel nog wat versgemalen peper). Verwarm de melk. Giet het aardappel-maïsmengsel af en doe de boter en de melk erbij. Stamp het met de pureestamper tot een romige puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit een grillpan. Bestrijk de ribeyes met de chimichurri. Grill ze in 4 minuten op hoog vuur gaar, bruin vanbuiten, rood vanbinnen. Snijd het vlees in stukken. Serveer het vlees op de zoete puree met extra chimichurri naar smaak. Lekker met een salade van radijsjes en cherrytomaten.

Zoete puree met gegrilde ribeye en chimichurri is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkluif met chimichurri
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk Chimichurri
30 min-
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept