1 Dep de karbonades droog met keukenpapier. Meng 2 eetlepels olie met de oregano, zout en peper naar smaak. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de helft van het oliemengsel. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de aardappelpartjes in 8-10 minuten goudgeel; schep ze regelmatig om. Snijd de stengels bleekselderij in stukken van 5 cm en kook ze in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Verhit de grillpan en gril de karbonades in4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Verwijder het klokhuis van de ongeschilde appels en snijd de appels in plakken. Bestrijk de appelringen met de rest van de olie en gril ze 1 minuut per kant. Verdeel de ribkarbonades over 4 borden en leg de appelringen erop en ernaast. Serveer met de aardappelpartjes en de gekookte bleekselderij.
Karbonade met appel en oregano is een recept van Albert Heijn