Karbonade met appel en oregano

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de karbonades droog met keukenpapier. Meng 2 eetlepels olie met de oregano, zout en peper naar smaak. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de helft van het oliemengsel. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de aardappelpartjes in 8-10 minuten goudgeel; schep ze regelmatig om. Snijd de stengels bleekselderij in stukken van 5 cm en kook ze in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Verhit de grillpan en gril de karbonades in4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Verwijder het klokhuis van de ongeschilde appels en snijd de appels in plakken. Bestrijk de appelringen met de rest van de olie en gril ze 1 minuut per kant. Verdeel de ribkarbonades over 4 borden en leg de appelringen erop en ernaast. Serveer met de aardappelpartjes en de gekookte bleekselderij.

Karbonade met appel en oregano is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept