Martijns gepimpte spinaziepannenkoeken

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de bloem, de eieren, de melk en 1/4 theelepel zout in een grote kom tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin op zacht vuur de knoflook en de ui tot ze glazig zien. Schep de spinazie door het uien-knoflookmengsel. Roer het spinazie-mengsel door het pannenkoekenbeslag en pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig tot hoog vuur een pannenkoek. Herhaal dit drie keer. Houd de al gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie. Leg de pannenkoeken open op het aanrecht, verdeel de zalmsnippers en de dille erover en breng op smaak met zout en peper. Leg de pannenkoeken op borden en vouw ze op. Schep de crème fraîche op de borden en serveer direct.

Martijns gepimpte spinaziepannenkoeken is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziepannenkoeken met hüttenkäse
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziepannenkoeken met kalkoenragout
35 min Bijgerecht
Bekijk recept