Crostini fegato

4
20 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het vet en eventueel het groene stukje van de kippenlevers en snijd ze daarna in kleine stukken. Verhit 3 eetlepels olie in eenkoekenpan en roerbak hierin de kippenlevers met de knoflook 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de wijn toe en blijf al omscheppend bakken tot het vocht is verdampt. Pureer de lever samen met de ansjovis met de staafmixer en breng op smaak met peper (en eventueel zout). Roer de kappertjes erdoor. Snijd de korstjes van het brood, bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het in de koekenpan goudbruin. Laat het brood goed uitdampen (liefst rechtopstaand), zodat het krokant blijft. Verdeel het levertjesmengsel over het brood en garneer het met 1-2 blaadjes rucola.

Crostini fegato is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fegato alla Veneziana
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sfoglia con crema fegato (bladerdeeg met kippenlevermousse)
40 min
Bekijk recept
Fegato Alla Veneziana
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Fegato E Cipolle
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crostini met geroosterde paprika
15 min Snack
Bekijk recept
Crostini met paprika en mozzarella
15 min Snack
Bekijk recept