1 Oven voorverwarmen op 220 °C. Kabeljauw in stukken snijden van ca. 2 cm en met 1 tl zout bestrooien. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Koriander fijnsnijden. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 min. al omscheppend bakken op hoog vuur. Knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Citroenschil erboven raspen en 2 min. meebakken. Kabeljauw toevoegen en 2 min. meebakken. Citroen persen. Snijbonen toevoegen en 2 min. meebakken. Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen aardappelpuree maken volgens aanwijzing op de verpakking. 2 el olijfolie, koriander en citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. Vismengsel in ovenschaal scheppen, bedekken met aardappelpuree en in oven in ca. 10 min. lichtbruin laten worden.
Portugees visschoteltje is een recept van Albert Heijn