Filet met spek en bloemkoolsalade

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappelen halveren en verdelen over 8 vellen aluminiumfolie. Bestrooien met zout en peper naar smaak. Op barbecue in ca. 20 min. gaarpoffen, zo nu en dan keren. Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar koken. Afgieten en koud afspoelen. Filetlapjes bestrooien met zout, peper en beetje salie. In de lengte oprollen. Met spek omwikkelen. Op barbecue in ca. 5 min. gaar en krokant laten worden. Peterselie fijnsnijden. Ui pellen en fijnsnijden. 3 el mayonaise mengen met 2/3 peterselie en 2/3 ui. Naar smaak zout en peper toevoegen. In schaal dressing maken van rest mayonaise, azijn, 3 el water, zout en peper naar smaak. Met rest peterselie, rest ui en bloemkoolroosjes mengen. Filets, aardappels in aluminiumfolie en mayosausje over 4 borden verdelen. Serveer met bloemkoolsalade.

Filet met spek en bloemkoolsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde bloemkoolsalade met zalm
145 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsalade (insalata di rinforzo)
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burger & bloemkoolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase bloemkoolsalade met kokos
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept