1 Aardappelen halveren en verdelen over 8 vellen aluminiumfolie. Bestrooien met zout en peper naar smaak. Op barbecue in ca. 20 min. gaarpoffen, zo nu en dan keren. Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar koken. Afgieten en koud afspoelen. Filetlapjes bestrooien met zout, peper en beetje salie. In de lengte oprollen. Met spek omwikkelen. Op barbecue in ca. 5 min. gaar en krokant laten worden. Peterselie fijnsnijden. Ui pellen en fijnsnijden. 3 el mayonaise mengen met 2/3 peterselie en 2/3 ui. Naar smaak zout en peper toevoegen. In schaal dressing maken van rest mayonaise, azijn, 3 el water, zout en peper naar smaak. Met rest peterselie, rest ui en bloemkoolroosjes mengen. Filets, aardappels in aluminiumfolie en mayosausje over 4 borden verdelen. Serveer met bloemkoolsalade.
Filet met spek en bloemkoolsalade is een recept van Albert Heijn