1 Peentjes schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 4 bolletjes gember grof snijden. Kipfilets bestrooien met wat zout en peper. In koekenpan 25 g boter smelten en op hoog vuur kipfilets in 3 min. aan beide kanten lichtbruin bakken. Kipfilets op laag vuur in ca. 15 min. gaarbakken. Ondertussen wortels in ca. 8 min. beetgaar koken. Krieltjes in ca. 8 min. gaarkoken. 300 ml water en inhoud zakje Jus toevoegen aan kip en al roerend aan de kook brengen. Stukjes gember, naar smaak scheutje gembersiroop (uit potje) en citroensap toevoegen. Krieltjes afgieten en mengen met kerriepoeder en rest boter. Kipfilet op 4 borden leggen, wortels ernaast leggen en jus erover schenken. Kerriekrieltjes erbij geven.
Kip met gemberjus en kerrieaardappeltjes is een recept van Albert Heijn