Kip met gemberjus en kerrieaardappeltjes

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peentjes schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 4 bolletjes gember grof snijden. Kipfilets bestrooien met wat zout en peper. In koekenpan 25 g boter smelten en op hoog vuur kipfilets in 3 min. aan beide kanten lichtbruin bakken. Kipfilets op laag vuur in ca. 15 min. gaarbakken. Ondertussen wortels in ca. 8 min. beetgaar koken. Krieltjes in ca. 8 min. gaarkoken. 300 ml water en inhoud zakje Jus toevoegen aan kip en al roerend aan de kook brengen. Stukjes gember, naar smaak scheutje gembersiroop (uit potje) en citroensap toevoegen. Krieltjes afgieten en mengen met kerriepoeder en rest boter. Kipfilet op 4 borden leggen, wortels ernaast leggen en jus erover schenken. Kerriekrieltjes erbij geven.

Kip met gemberjus en kerrieaardappeltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kerrieaardappeltjes en gebakken vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept