Penne met spekjes en broccoli

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood (eventueel in een keukenmachine of met de staafmixer). Meng in een schaal de tomaat met de uiringen en 2 el olie, breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta beetgaar in een pan met ruim water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in nog kleinere roosjes en kook ze de laatste 4 minuten met de pasta mee. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes in 4-5 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg in de pan aan het spekvet de knoflook en het broodkruim toe. Bak het geheel al omscheppend tot het kruim goudbruin en knapperig is. Giet de pasta en broccoli af en meng er de spekjes en de rest van de olijfolie door. Verdeel over 4 borden en strooi het gebakken kruim erover. Voeg (versgemalen) peper naar smaak toe. Serveer met de tomatensalade.

Penne met spekjes en broccoli is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept