Gehaktballen met gegratineerde bloemkool

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar. Rasp de ui. Meng het gehakt met de ui, komijn en sambal. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai er 8 ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen hierin op hoog vuur rondom goudbruin. Laat de ballen met de deksel half op de pan in 20 minuten op middelhoog vuur gaar worden. Verwarm de oven voor op 250 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 8-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken. Doe de bloemkool in de ingevette ovenschaal, bestrooi hem met het paneermeel en de klontjes boter en laat hem in 5 minuten in de hete oven goudbruin worden. Serveer met de aardappelen en het gehakt.

Gehaktballen met gegratineerde bloemkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept