1 Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelgratin bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Boter met 1 el olijfolie in diepe braadpan lichtbruin laten worden. Hierin varkenshaas op matig vuur, met deksel half op pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Spruiten in ruim kokend water met zout naar smaak in 8-10 min. gaarkoken. Afgieten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 2 el olijfolie in droge spruitjespan verwarmen. Hierin knoflook snel lichtbruin bakken. Spruitjes toevoegen. Varkenshaas uit braadpan nemen en afgedekt even laten rusten. Kappertjes, 2 el vocht van kappertjes, mosterd, honing en 1/2 kopje water aan braadpan toevoegen en jus al roerend tegen de kook aan laten komen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vlees in plakken snijden en over 4 borden verdelen. Aardappelgratin en spruitjes ernaast scheppen. Kappertjesjus over vlees scheppen.
Varkenshaas met kappertjesjus is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus