Zeevruchten met knoflook en peterselie

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in ca. 15 min. gaarkoken. Afgieten. Sperziebonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaarkoken. Afgieten en naar smaak met peper bestrooien. Citroen in 6 partjes snijden. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook fijnsnijden. 4 el olie in wok verhitten en hierin uipartjes 3 min. roerbakken. Knoflook toevoegen en 1/2 min. meebakken. Helft uit pan scheppen en apart houden. Zeevruchten (bevroren) aan uien in wok toevoegen en 8 min. roerbakken. Paprikapoeder, peterselie en naar smaak zout en peper toevoegen. 2 partjes citroen boven wok uitknijpen. Aardappelen fijnstampen. 4 el olie erdoor kloppen en apart gehouden uimengsel toevoegen. Puree over 4 borden verdelen. Kuil in midden maken en zeevruchten met vocht erin scheppen. Sperziebonen erbij scheppen en op elk bord partje citroen leggen.

Zeevruchten met knoflook en peterselie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept