Oosterse andijviestamppot

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem. Smoor de sjalotten met het massalapoeder met de deksel op de pan in 10 min. op laag vuur gaar.
  • 2 Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg al roerende de melk toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
  • 3 Schep het sjalottenmengsel erdoor en voeg de rauwe andijvie beetje bij beetje toe. Warm de stamppot al omscheppend zachtjes door tot de andijvie begint te slinken. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en schep vlak voor het serveren de koriander en de helft van de pinda's erdoor. Serveer de andijviestamppot in 4 diepe borden en strooi de rest van de pinda's erover.

Oosterse andijviestamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel uit de oven met andijviestamppot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Midden-Oosterse andijviestamppot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete andijviestamppot met ananas
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept