Spruitjesstamppot met gember

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen en de spruitjes in een grote pan met een flinke laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Rasp de gember fijn. Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui met de gember en de komijn heel zachtjes glazig. Schep de blokjes appel erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn. Voeg al roerende de melk toe, zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout. Schep de spruitjesstamppot in 4 diepe borden en schep de rest van het appelmengsel erover. Lekker met een vegetarische worst.

Spruitjesstamppot met gember is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Spruitjesstamppot met gerookte kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met walnoten, lijnzaad en biefstuk
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept