1 Leg de snee brood op een bord en sprenkel er de melk over. Laat het brood goed zacht worden. Kneed in een kom het gehakt met het brood, het ei, de olijven, de geraspte kaas en de helft van de peterselie goed door elkaar. Voeg (versgemalen) peper en 1 theelepel zout toe. Vorm van het gehaktmengsel 4 grote ballen. Verhit de boter in een ruime koekenpan en braad de gehaktballen in 3 minuten rondom bruin aan. Zet het vuur laag en laat de ballen afgedekt nog 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn; keer ze regelmatig. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet de sjalotjes en tomaten 4-5 minuten. Schenk de wijn erbij en laat alles op hoog vuur inkoken tot jus. Breng op smaak met zout en peper. Roer er de rest van de peterselie door. Serveer de gehaktballen met de tomatenjus. Lekker met broccoli en aardappelpuree.
Gehaktballen met olijven en tomatenjus is een recept van Albert Heijn