Grove boerenkooltapenade

4
10 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de knoflook heel zachtjes aan. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg 3 eetlepels water toe, laat de boerenkool in 2-3 minuten beetgaar worden en het vocht weer verdampen. Laat de boerenkool iets afkoelen. Doe de boerenkool over in de keukenmachine. Voeg de olijven, de kappertjes en de reepjes ansjovis toe en meng alles tot een grove tapenade waarin nog stukjes olijf zichtbaar zijn. Doe dit door de keukenmachine steeds kort, met onderbrekingen, te laten draaien. Roer 3 eetlepels olijfolie door de boerenkooltapenade en breng hem pittig op smaak met citroenpeper. Laat de tapenade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de boerenkooltapenade in een mooi schaaltje. Lekker met in een grillpan geroosterde plakjes stokbrood.

Grove boerenkooltapenade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept