Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door. Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Portugees visschoteltje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portugees Gebraden Konijn Met Rozemarijn
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Blokjes varkensvlees op z'n Portugees
0 min
Bekijk recept

Portugese Groenekoolsoep (Caldo Verde)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Caldo Verde
30-60 min -
Bekijk recept
Caldo A La Reina
30-60 min -
Bekijk recept
Arroz Caldo
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept