1 Snipper de ui fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Laat ⅘ van de boter in een braadpan bruin worden. Bak de runderlappen op middelhoog vuur om en om 2 min. Neem uit de pan.
2 Bak de ui in de braadboter 3 min. Roer de tomatenpuree en gemalen peper erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de mosterd, het water en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat met de deksel op de pan op het allerlaagste vuur in ca. 2 uur gaarstoven.
3 Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar. Giet af. Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet af. Voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper. Verdeel het vlees over borden. Leg de aardappelen en spruiten ernaast. Schep de jus erover.
Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek is een recept van Albert Heijn