1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de tomaten in reepjes en de knoflook fijn. Pureer de tomaten en knoflook met de azijn, honing, tijm, 2 el olie en peper.
2 Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de lamsrack hierin op hoog vuur rondom bruin. Doe het vlees met bakvocht over in de ovenschaal of een bakblik en zet dit ca. 15 min. in de oven. Verwarm de tomatenjam op laag vuur. Snijd ondertussen de venkel in plakken van een 1/2 cm en bestrijk ze met de rest van de olie.
3 Verhit de grillpan en gril de venkel 1-2 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 2-3 min. staan alvorens het in plakken te snijden.
4 Verdeel de venkel over de borden, leg het lamsvlees ernaast en bestrooi het met peper en eventueel zout. Serveer met de tomatenjam.
Lam uit de oven met geroosterde venkel is een recept van Albert Heijn