1 Oven voorverwarmen op 220 °C. Komkommer schillen en in heel kleine stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. 3 el olie in diepe pan verhitten en hierin ui met komkommer 3 min. bakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Sambal, bouillontabletten en 3/4 l water toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en 10 min. koken. Ondertussen stokbrood in lengte open-, maar niet doorsnijden, aan binnenkant met 3 el olie besprenkelen. In hete oven 5 min. afbakken. Soep met staafmixer pureren en weer aan de kook brengen. Soepgroenten toevoegen en 2 min. meekoken. Zalm laten uitlekken en in stukjes verdelen. Brood in de lengte opensnijden en in 12 sneetjes verdelen. Zalm over 4 grote kommen of soepborden verdelen en hete soep erover scheppen. Stokbrood erbij geven.
Pittige vissoep met zalm en komkommer is een recept van Albert Heijn