Drumsticks met zwarte kersen en puree

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boter in pan verhitten. Hierin drumsticks rondom goudbruin bakken. Helft knoflook 1 min. meebakken. Kersensap en verkruimelde bouillontablet toevoegen, roeren en kip op laag vuur 20 min. zacht laten garen. Naar smaak peper toevoegen. In wok olie verhitten en hierin ui en rest knoflook op matig vuur in ca. 5 min. bakken. Helft uimengsel uit wok scheppen en warm houden. Kool aan wok toevoegen en in 5-7 min. op hoog vuur gaarbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Puree volgens aanwijzingen op verpakking verwarmen en mengen met achtergehouden ui-knoflook. Kip uit pan halen en warm houden. Kersen en azijn toevoegen aan pan en aan de kook brengen. Allesbinder erdoor roeren en 2 min. laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Drumsticks op 4 borden leggen. Kersensaus erover scheppen en gewokte kool en puree erbij geven.

Drumsticks met zwarte kersen en puree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Komijn-kipkluifjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept