1 Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder de harde onderkant van de venkel en schaaf de knol met een kaasschaaf in plakken, laat het loof achterwege. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de courgette in dunne plakken en bestrooi met peper en zout. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de citroenschil. Verwarm de roomkaas, breng op smaak met het citroenrasp, (versgemalen) peper en zout.
2 Vet de ovenschaal in. Beleg de ovenschaal met ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en bestrijk dit met de helft van de roomkaas. Leg hierop achtereenvolgens de venkel, een portie lasagnebladen, ⅓ van de tomaat, een portie lasagnebladen en de rest van de roomkaas. Leg hierop de courgette, een portie lasagnebladen en de rest van de tomaat. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de groentelasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.