1 Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een aspergepan in ruim kokend water met zout 20-25 min. Laat 5 min. in kookvocht staan. Kook de krieltjes in een laagje water met zout in 8-10 min. gaar en giet af.
2 Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 min. in uitbruisen. Voeg de helft van de citroenschil toe. Breng op smaak met peper en zout.
3 Schep de asperges en krieltjes op grote borden. Schenk een scheutje citroenboter erover. Verdeel de zalm over de asperges. Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil. Serveer de rest van de citroenboter er apart bij.
Witte asperges met zalm en citroenboter is een recept van Albert Heijn