1 Halveer de bollen mozzarella. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Marineer de mozzarella in de helft van het sap, het rasp en peper en zout. Snijd de paprika in repen en de uien in dunne partjes. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips. Meng de aubergine in een schaal met de aspergetips, paprika, ui en 2 el olie. Verhit een grillpan en rooster de groenten in 3-4 porties beetgaar. Doe de groenten met de blaadjes van de tijm in een schaal en schep om met de rest van het citroensap, (versgemalen) peper en (zee)zout. Houd warm onder aluminiumfolie.
2 Neem de mozzarella uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Wikkel elk stuk in 2 plakjes parmaham, zodat de mozzarella helemaal is bedekt. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de pakketjes rondom op middelhoog vuur 4-5 min. tot de ham krokant is en de mozzarella begint te smelten. Verdeel de groenten over de borden samen met een mozzarellapakketje.
Mozzarellapakketjes met gegrilde groenten is een recept van Albert Heijn