1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de rand van het bakpapier in.
2 Smelt de boter. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de boter toe en laat kort draaien tot de boter goed is gemengd. Schep het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Splits de eieren. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.
3 Roer de roomkaas los en meng de citroenrasp, 3 el citroensap, de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor. Voeg als laatste de eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel en schep het op de bodem.
4 Bak de cheesecake in de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen.
5 Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en snijd hem in punten.
Glutenvrije cheesecake is een recept van Albert Heijn