Pasta met gestoofde aubergine en tomaat

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Snijd de knoflook en de koriander fijn.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Bak de aubergineblokjes 5 min. Voeg de knoflook toe en bak hem 1-2 min. mee. Schenk de tomatenblokjes in de pan en roer de paprikapoeder en de kaneel door de groenten. Stoof de aubergine op laag vuur in 12-15 min. afgedekt zachtjes gaar; voeg een scheutje water toe wanneer te veel vocht verdampt.
  • 3 Giet de pasta af. Breng de gestoofde aubergine op smaak met (versgemalen) peper en zout en schep de pasta erdoor. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi de koriander erover.

Pasta met gestoofde aubergine en tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept