1 Snipper de ui, snijd de wortel in plakjes en pers de knoflook uit. Snijd de bleekselderij fijn.
2 Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak al roerend 5 min.
3 Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de aardappelen in stukken. Voeg na 20 min. zachtjes koken ook de stukken aardappel toe.
4 Pers de citroen uit. Breng tot slot de linzensoep op smaak met het sap van de uitgeperste citroen en (versgemalen) peper en zout. Verwarm op het laatst de worst in de soep. Haal daarna de worst uit de soep, snijd hem in stukken en verdeel deze over de kommen. Snijd de peterselie fijn. Schenk de linzensoep over de worst en garneer met de peterselie.