1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de varkensfilet (op 1 cm na) aan de zijkant in met een mes. Vouw de filet open en bestrooi hem vanbinnen met de salie, zout en peper. Verdeel de helft van de appel in de filet. Klap de filet dubbel, bekleed hem met de pancetta en bind hem vast met keukentouw. Verhit 1 el boter en 1 el olie in een koekenpan en braad de rollade bruin aan. Flambeer het vlees met de calvados, zie tip. Voeg de fond en de tijm toe. Haal de rollade uit de pan en leg hem in een ovenschaal. Schep de aardappelen, de rest van de appel en de knoflook om met 3 el olie en zout en peper naar smaak. Schik het mengsel om de varkensfilet heen in de ovenschaal. Braad het geheel midden in de oven in 45 min. gaar en bruin. Laat de saus inkoken tot er ca. 100 ml over is en roer de rest van de boter erdoor; serveer de saus bij het vlees. Lekker met sugar snaps.
Varkensfilet met pancetta en appel is een recept van Albert Heijn