1 Oven voorverwarmen op 200 °C.Broodjes bakken volgens aanwijzingen op verpakking. Mosselen aan 4 spiesen rijgen. Witlof schoonmaken, in stukjes snijden en in schaal doen. Citroen onder kraan schoonboenen. Schil boven schaaltje raspen. Knoflook pellen. Knoflook, paprika en peterselie heel fijn snijden en met suiker aan citroenschil toevoegen. Citroen erboven uitpersen. 3 1/2 el olie erdoor roeren. Naar smaak zout en peper toevoegen. 3/4 citroendressing aan witlof toevoegen. Mosselen met rest olie bestrijken. Grillpan verhitten en hierin spiesen 2 min. om en om grillen. Salade over 4 borden verdelen. Mosselspiesen ernaast leggen. Rest dressing over mosselen scheppen. Warme knoflookbroodjes erbij geven.
Mosselspiesjes met witlofsalade is een recept van Albert Heijn