1 Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim water in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Pureer de inhoud van ⅓ van een blikje tonijn met olie met het citroensap en de yoghurt. Breng de dressing op smaak met (versgemalen) peper en zout.
2 Laat de rest van de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Giet de pasta af, meng direct in een schaal met de dressing. Snipper de ui heel fijn en de radijs in plakjes. Schep de broccoliroosjes en de ui om met ¾ van de tonijn, van de radijs en van de kappertjes. Laat minstens 20 min. afkoelen. Breng de salade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Garneer met de rest van de tonijn, radijs en de kappertjes.
Pastasalade met tonijn en radijs is een recept van Albert Heijn