Vegetarische rijstsalade met mozzarella

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes in 2 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Doe de tuinerwten in een zeef en spoel ze onder lauwwarm water tot ze net ontdooid zijn. Zo blijven de erwtjes frisgroen van kleur en behouden ze hun knapperige beet. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroensap, de -rasp en de olie. Meng het basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de basilicumdressing door de rijst. Schep de tuinerwten, de peultjes, de ui en de mozzarella door de rijst. Serveer de rijst lauwwarm of laat hem even afkoelen, zodat de smaken beter kunnen intrekken.

Vegetarische rijstsalade met mozzarella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept