1 Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en snijd de knoflook in plakjes. Meng in een kom de wijn, rozemarijn en de helft van de knoflook en leg hierin de entrecotes. Marineer minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Keer het vlees af en toe en laat het voor je gaat roosteren op kamertemperatuur komen.
2 Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat de paprika's uitlekken, verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peterselie fijn. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine het amandelschaafsel, de paprika, rode peper, peterselie, olie en de rest van de knoflook. Breng de paprikasaus op smaak met peper en zout en dek af tot gebruik.
3 Steek de barbecue aan. Neem de entrecotes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue.Gril de entrecotes op het vuur in 2-3 min. per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bestrooi het vlees met peper en zout en serveer met de (koude) paprikasaus.
Gemarineerde entrecote met pittige paprikasaus is een recept van Albert Heijn