Ribeye met maïsbrood

4
1u30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed de bloem met de gist en 325 ml lauwwarm water tot een soepel deeg. Kneed er de maïskorrels, het paprikapoeder en zout naar smaak door. Is het deeg nog plakkerig? Voeg een beetje bloem toe. Laat 30 min. rusten. Kneed het deeg nogmaals door; laat nog 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg over de bakplaat, druk er gaten in, bestrijk met de eidooier en bestrooi met grof zeezout naar smaak. Bak het brood in 30-35 min. goudgeel en gaar. Stamp de peper in de vijzel met de koriander, het basilicum, de citroenrasp, de olie en zeezout tot een pasta. Smeer hier de ribeyes mee in. Verhit een antiaanbakpan en schroei de ribeye (zonder boter of olie) rondom dicht, 1 min. aan elke kant. Laat het vlees 5 min. rusten. Snijd het in plakjes en serveer met repen warm maïsbrood. Geef er een salsa bij van blokjes rode ui, tomaat en peper en zout.

Ribeye met maïsbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gehaktbal in Mexicaanse saus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsandwich met guacamole en maissalade (advertorial)
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsandwich met mierikswortelsaus en komkommer
10 min
Bekijk recept
Overvolle broodpizza
30 min-
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept