1 Kneed de bloem met de gist en 325 ml lauwwarm water tot een soepel deeg. Kneed er de maïskorrels, het paprikapoeder en zout naar smaak door. Is het deeg nog plakkerig? Voeg een beetje bloem toe. Laat 30 min. rusten. Kneed het deeg nogmaals door; laat nog 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg over de bakplaat, druk er gaten in, bestrijk met de eidooier en bestrooi met grof zeezout naar smaak. Bak het brood in 30-35 min. goudgeel en gaar. Stamp de peper in de vijzel met de koriander, het basilicum, de citroenrasp, de olie en zeezout tot een pasta. Smeer hier de ribeyes mee in. Verhit een antiaanbakpan en schroei de ribeye (zonder boter of olie) rondom dicht, 1 min. aan elke kant. Laat het vlees 5 min. rusten. Snijd het in plakjes en serveer met repen warm maïsbrood. Geef er een salsa bij van blokjes rode ui, tomaat en peper en zout.
Ribeye met maïsbrood is een recept van Albert Heijn