Groene-groentensoep

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de muntblaadjes van de takjes (bewaar de takjes) en snijd de blaadjes grof. Was de ui schoon en halveer hem (met schil). Breng 1 liter water aan de kook met de munttakjes, de uihelften, de kipfilet en de aardappelen en laat het 10 min. op een laag vuur doorkoken. Schep de ui en de takjes uit de bouillon (deze worden verder niet gebruikt). Haal ook de kip eruit en houd hem even apart. Kook de doperwten en de helft van de muntblaadjes 5 min. mee met de aardappelen en pureer de soep. Breng op smaak met de yoghurt, peper en weinig zout. Trek het kippenvlees met een vork uit elkaar en roer het door de soep. Leg de aspergetips in een bodempje water in een schaaltje en verwarm 2 min. in de magnetron. Garneer de soep met de aspergetips en de rest van de muntblaadjes en serveer met bruinbrood en een schaaltje olijfolie om in te dippen.

Groene-groentensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groentensoep met witte kaasblokjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentensoep met ballen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippen-groentensoep met salsa verde
Bekijk recept
Hollandse groentensoep
0 min
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept