Ratatouille uit de oven

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de aubergine en courgette in halve plakken. Snijd de ui en de tomaat in parten. Snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Schep de groenten in de ovenschaal om met de balsamicoazijn, tijmblaadjes en peper. Druppel ⅔ van de olie erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
  • 2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het basilicum in reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Breng de hüttenkäse op smaak met de helft van het basilicum en (versgemalen) peper.
  • 3 Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en fruit de knoflook goudbruin. Laat de pasta uitlekken en schep de knoflook met de olie erdoor. Serveer de pasta met de geroosterde groenten, een schep hüttenkäse en de rest van het basilicum.

Ratatouille uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pestokip met ratatouille-rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept