1 Smelt de boter in een hapjespan. Leg de zalm erin en bestrooi met peper en zout. Schenk het citroensap erover en laat de zalm met de deksel op de pan in 10-12 min. zachtjes gaar worden. Laat de zalm afkoelen.
2 Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Roer in een kom de sour cream met de mayonaise en peper en zout tot een sausje. Verdeel in een andere kom de zalm met een vork in kleine stukjes. Schep driekwart van de ui en dille en de helft van het sausje erdoor.
3 Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in plakken en leg ze op een platte schaal. Schep de salade erop en strooi de rest van de ui en dille erover. Pel de eieren, halveer ze en leg ze met de bolle kant onder in een cirkel op de salade. Verdun de rest van het sausje met 1-2 el water en schep wat van de saus over elk ei. Bestrooi met versgemalen peper.
Russische zalmsalade is een recept van Albert Heijn