Knoflook-aardappelsoep

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 2 Verwarm 3 el olie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt. Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.
  • 3 Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril ze 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan).
  • 4 Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • 5 Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.

Knoflook-aardappelsoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept