1 Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en verwijder de velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukken.
2 Verwarm de olie in een ruime braadpan en bak de drumsticks rondom bruin aan. Als ze niet in 1 pan passen, braad dan in 2 delen of in 2 pannen tegelijk. Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en bak 1 minuut mee.
3 Roer de Surinaamse kerrie door heet water en schenk dit in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat alles afgedekt 35-40 min. sudderen tot de kip en de aardappelen gaar zijn. Roer de ketjap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de bladselderij erover en serveer met de bijgerechten.
Surinaamse kerriekip is een recept van Albert Heijn