1 Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar en giet ze af. Dep de ribkarbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olie en bak de ribkarbonades in 4-5 min. per kant goudbruin en gaar. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en schep ze om met een scheutje olijfolie, zout en peper naar smaak. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie of een deksel. Fruit de plakken appel 2-3 min. in het bakvet en neem ze uit de pan. Schenk 150 ml water in de pan en schraap de aanbaksels met een spatel van de bodem los. Roer de appelstroop erdoor en laat de jus nog 1 min. op hoog vuur inkoken. Breng hem op smaak met zout en peper. Leg de karbonades op 4 borden, schep er een plak appel en de appelstroopjus over en serveer ze met de aardappelen en de sperziebonen.
Fruitige karbonade met sperzieboontjes is een recept van Albert Heijn