Fruitige karbonade met sperzieboontjes

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar en giet ze af. Dep de ribkarbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olie en bak de ribkarbonades in 4-5 min. per kant goudbruin en gaar. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en schep ze om met een scheutje olijfolie, zout en peper naar smaak. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie of een deksel. Fruit de plakken appel 2-3 min. in het bakvet en neem ze uit de pan. Schenk 150 ml water in de pan en schraap de aanbaksels met een spatel van de bodem los. Roer de appelstroop erdoor en laat de jus nog 1 min. op hoog vuur inkoken. Breng hem op smaak met zout en peper. Leg de karbonades op 4 borden, schep er een plak appel en de appelstroopjus over en serveer ze met de aardappelen en de sperziebonen.

Fruitige karbonade met sperzieboontjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept