1 Kook 2 eieren in 7 minuten hard, spoel ze onder koud water, pel ze en prak ze fijn.
2 Week het brood in de bouillon. Bak de uien bruin in 1 el boter en neem uit de pan. Bak in 1 el boter de peen 4 min., neem uit de pan en bak in de laatste el boter de paddenstoelen bruin. Meng alles door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C. Knijp het brood uit. Pureer de rauwe visfilet in de keukenmachine met het brood en 3 eieren, breng op smaak met zout en peper.
4 Leg de helft van het vismengsel op de bodem van de ingevette cakevorm, verdeel het paddenstoelenmengsel erover, houd de randen vrij. Bedek het met de rest van het vismengsel. Druk het geheel goed aan. Bak de vispastei in 45 min. gaar en laat daarna afkoelen. Snijd in plakken van 2 cm.
Rybnik (Russische vispastei) van Alexei is een recept van Albert Heijn