1 Verwarm oven voor op 220 °C. Boen schil van pompoen schoon. Halveer pompoen, verwijder zaden en snijd helften in stukjes (niet schillen). Meng pompoen met 4 el olie, peper en zout in ingevette braadslee en rooster ca. 20 minuten in oven. Schep halverwege om. Schep kwark in kom, pers knolflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Veeg champignons schoon en halveer. Halveer cherrytomaten. Wel couscous (afgedekt) in 500 ml kokend water in ca. 8 minuten. Verhit rest van olie in koekenpan en bak champignons met 1 tl basilicum in ca. 3 minuten goudbruin. Voeg cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Meng pompoen, champignonmengsel en couscous. Verdeel over vier borden met flinke lepel knoflookkwark en rest basilicum.
Pompoencouscous met champignons is een recept van Albert Heijn