Calvadoskip met appels en oesterzwammen

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 25 g boter en bak de appel al omscheppend 2 minuten, voeg op het laatst 1 eetlepel calvados toe. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de oesterzwammen bruin, breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de overgebleven 25 g boter, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en wrijf hiermee de kip aan de binnen- en buitenkant in. Schep tweederde van de appelblokjes om met de salie en de crème fraîche. Vul de kip ermee en doe hem in een ovenschaal of braadslede. Strooi de rest van de appel en de oesterzwammen eromheen. Bak de kip in het midden van de oven in anderhalf uur gaar. Neem de kip uit de oven en schenk er voorzichtig de geflambeerde calvados over (zie tip). Lekker met aardappelen uit de oven en sperziebonen.

Calvadoskip met appels en oesterzwammen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept