Zoete pompoen met rozemarijn

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in blokjes (de schil mag eraan blijven zitten, boen hem dan eerst goed schoon). Schep in een kom de pompoen met de olie om. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en meng ze met de pompoen. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 40 minuten gaar en krokant. Je kunt de pompoenblokjes meteen serveren of laten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de pompoenblokjes op 4 borden en leg er een pluk rucola op. Bestrooi met de walnoten. Lekker met risotto.

Zoete pompoen met rozemarijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept