1 Snijd de spitskool in repen en de ui in ringen. Meng de spitskool met de sladressing in een kom en zet die in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
2 Verhit 3 el olijfolie in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper naar smaak.
3 Verhit de resterende 2 el olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak de tartaartjes in 2 minuten per kant goudbruin en rosé vanbinnen. Neem de tartaartjes uit de pan en houd ze warm onder een deksel of in aluminiumfolie. Bak in het bakvet van de tartaartjes de uiringen goudbruin en zacht.
4 Verdeel de aardappelschijfjes over 4 borden en leg er een tartaartje bij. Schep de uiringen op de tartaartjes en geef de spitskool er apart bij.
Gebakken tartaar met spitskool is een recept van Albert Heijn