Gebakken tartaar met spitskool

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de spitskool in repen en de ui in ringen. Meng de spitskool met de sladressing in een kom en zet die in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
  • 2 Verhit 3 el olijfolie in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper naar smaak.
  • 3 Verhit de resterende 2 el olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak de tartaartjes in 2 minuten per kant goudbruin en rosé vanbinnen. Neem de tartaartjes uit de pan en houd ze warm onder een deksel of in aluminiumfolie. Bak in het bakvet van de tartaartjes de uiringen goudbruin en zacht.
  • 4 Verdeel de aardappelschijfjes over 4 borden en leg er een tartaartje bij. Schep de uiringen op de tartaartjes en geef de spitskool er apart bij.

Gebakken tartaar met spitskool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept