1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Stronkjes witlof schoonmaken. Schil van kaas snijden, kaas in 8 gelijke plakjes snijden en plakjes nogmaals halveren. In pan met ruim kokend water met verkruimelde bouillontablet hele stronken witlof in ca. 5 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten, witlof iets laten afkoelen en in lengte halveren. Witlof met snijkant naar beneden aansluitend in ovenschaal leggen. Bovenkant van witlof met mosterd bestrijken, op elk stuk witlof dubbelgevouwen plakje casselerrib leggen en daarop plakje kaas. Ovenschaal ca. 10 min. in midden van oven zetten tot kaas gesmolten is. Intussen krieltjes koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten en bieslook erboven fijnknippen. Krieltjes over 4 borden verdelen. Witlof ernaast leggen.
Witlof met casselerrib en port salut is een recept van Albert Heijn